Tourbeschrijving

Vertrek
4 daagse Raleighvallen tour
Elke vrijdag 7.30 vanuit ‘t Vat
vanaf 4 personen elke dag
overige vertrekdata kijk in ons tourschema ook voor eventuele actietarieven.

Inclusief
Maaltijden, Gids, Snacks, fruit en boottochten, entreegelden overnachtingen etc.
Prijs
€ 300,-  voor 4 dagen.
€ 200,- voor 4 dagen studenten (op vertrekkende tours informeer)

De reis

Boek nu uw reis om de prachtige Raleighvallen en de Voltzberg zelf te zien. U kunt gemakkelijk en snel via deze website boeken. Al onze reizen naar de Raleigvallen en de Voltzberg  hebben 100% vertrekgarantie. Deze trips worden aangeboden op elke vrijdag.

Dag 1 – Witagron

‘s Ochtends vertrekken wij om 7.30 uur vanuit ‘t Vat met de bus richting Witagron,  in de bus krijgt u een heerlijk ontbijtje geserveerd. De eerste stop zal op Zanderij zijn, daar wordt u de mogelijkheid geboden om uw laatste inkopen te doen bij de supermarket. Vanuit hier vertrekken wij richting het indianendorp Pikin Saaron, waar u de mogelijkheid geboden wordt om over de houten brug te wandelen en een mogelijk plasje te maken. De reis continueert zich vervolgens richting Witagron. Het is dan rond 12.30 uur en wij zullen hier ons middagmaal hier nuttigen. Witagron is een Marrondorpje waar de kleinste Marronstam: “De Kwinties” wonen. Het dorp is redelijk modern en gewend aan toeristen, in de winkel Gitta kunt u een heerlijke koude Djogo kopen. U mag in het dorp fotograferen. Na een kleine rondwandeling in het dorp vertrekt de tour per korjaal (houten boot) over de Coppenamerivier richting Fungu Eiland, het eiland waar wij zullen verblijven, deze boottocht duurt ongeveer 2.5 tot 3 uur (afhankelijk van waterstand kan de tocht langer duren).

Fungu Eiland is onder beheer van STINASU, Stichting Natuur Beheer Suriname. De vriendelijke beheerder van de accommodatie op Fungu Eiland zal u met open armen ontvangen, de toiletten en de douches aanwijzen. U krijgt de tijd om bij te komen van van de reis, uzelf te installeren, de schitterende omgeving op eigen houtje verkennen, of u kunt ook gewoon even uitrusten.

U kunt zwemmen in de stroomversnelling of u kunt genieten van een heerlijke natuurlijke massage van het stromende water. Ondertussen zal de kok zorgdragen voor een heerlijke avondmaaltijd. Het avondprogramma is vrij,  wel wordt geadviseerd niet te laat te gaan slapen i.v.m. de volgende dag.

Foto’s van het FUNGU EILAND van STINASU

De standaardaccommodatie zijn hangmatten, deze dient u zelf mee te nemen. Indien u verzoekt kunnen wij u tegen een meerprijs van 20 SRD voorzien van een hangmat. Tegen een meerprijs kunt u slapen in bedden of een andere accommodatie aanvragen, voor een overzicht van slaapmogelijkheden kijkt u op de accommodatie-pagina.

Dag 2 – Voltzberg

U wordt om 8.00 uur gewekt zodat u om 8.30 aan tafel kunt voor het ontbijt. Tijdens het stevige en uitgebreide ontbijt, krijgt u de kans om een klein lunchpakketje te maken voor de grote wandeling van deze dag. U wordt voorzien van voldoende drinkwater voor de tocht en lekkers. Een rugzakje is vereist om dit mee te sjouwen. Er staat namelijk maar liefst een tocht van 14 kilometer op het programma met een beklimming van de Voltzberg van 240 meter stijl omhoog. De professionele lokale gids van STINASU zal u bekwaam begeleiden door het bospad in de jungle. Het bospad is alleen per korjaal te bereiken, dit is slechts 5 minuten varen. Tijdens de tocht krijgt u uitleg over de verschillende planten en dieren die u tegen zult komen. U bepaalt uw eigen tempo, de beklimming van berg geschied alleen bij droog weer.

Bij regen kunt u de berg in verband met veiligheidsoverwegingen niet beklimmen. Het uitzicht vanaf de berg is indrukwekkend. Tijdens de terugtocht kunt u aan het eind de tocht afkoelen in de overheerlijke Anjoemaravallen. U zult om 17.00 uur weer terug zijn bij uw accommodatie op Fungu Eiland waar de kok een heerlijke avondmaaltijd heeft gekookt. In de avond is er de mogelijkheid voor degene die nog energie hebben om deel te nemen aan een kampvuur aan de Coppename-rivier.

De Voltzberg is een flinke beklimming, je dient hiervoor een gemiddelde conditie te hebben.

Dag 3. – Moedervallen

Indien u vroeg opstaat kunt u genieten van de aapjes (Doodskopaapjes) de speels op het eiland rondlopen, het ontbijt staat om 9.00 uur klaar voor u. Vandaag staat er een tochtje naar de Moedervallen op het programma. Weer zal de professionele lokale gids van STINASU u behendig door de bossen begeleiden. Om bij dit junglepad te komen, zal u weer een korte korjaaltocht moeten ondernemen van ongeveer 5 minuten. De moedervallen zijn indrukwekkend, het is een enorme stroomversnelling (soela) in de Coppenamerivier, echter bij hoog water verdwijnt deze bijna geheel onder water. Zwemmen bij de moedervallen wordt afgeraden omdat er veelal sidderalen rondom de moedervallen zwemmen. Sidderalen kunnen een stoot van tot 500 volt bij stroom van 1 ampere uitdelen, een stoot kunt u overleven, meerdere stoten hebben bijna zeker de dood tot gevolge. Jonge sidderalen kunnen slechts een stroomschok van 100 Volt uitdelen. De tocht is ongeveer 20 minuten heen en 20 minuten terug lopen, bij terugkomst bij de korjaal besluiten wij afhankelijke van het weer en animo of er mogelijk op Piranha’s gevist gaat worden, wordt gezwommen of wij direct terugkeren naar de accommodatie.

Rond 13.00 uur staat er weer een overheerlijke maaltijd voor u klaar. Het middagprogramma is vrij mogelijk kunt u het eiland verkennen, naar het eilandpunt wandelen (30 minuten), het kleine vliegveldje bezoeken (airstrip), birdwatchting, hengelen (vissen), slapen in uw hangmat (hangmatteren), de aapjes op het eiland voeden of mogelijk een heerlijke duik nemen in de Coppenamerivier. In de avond zal een lokale kwinti band genaamd de Raleighboys u entertainen mits er voldoende gasten en animo voor is. De Raleigboys vragen een vrijwillige bijdrage voor hun optreden. De touroperator draagt ook hierin bij.

Dag 4. – Afscheid en Paramaribo.

Om 9.00 uur staat een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Na ontbijt vertrekken wij rond 11.00 uur richting Witagron per korjaal, de tocht is sneller omdat wij deze keer de waterstroom in onze rug hebben. Op Witagron eten wij onze middagmaal, hier wordt u weer de mogelijkheid geboden om bij winkel Gitta in het dorp een koude Parbo-bier te drinken alvorens we vertrekken per bus naar Paramaribo. Over het algemeen zijn wij rond 18.00 uur te Paramaribo.

Tijden kunnen afwijken en het programma kan afwijken.

Enkele impressie beelden van de tour.

optioneel voor de avonturier: Abseilen vanaf de Raleighvallen. Dit is een must-do waarbij professionele klimuitrusting gebruikt wordt om veilig de berg te beklimmen. Geïnteresseerden moeten dit vooraf aangeven bij de reservering.

    raleighvallen suriname, fungu eiland suriname, fungu eiland
Share